Genoeg te doen

Naar Gers Chalet ga je voor je rust; het chalet ligt naast het bos met veel wandel- en fietspaden. Als je vanuit het huisje de straat uitloopt en dan de hoek om, kun je zó je wandeling of fietstocht beginnen!

Direct achter het vakantiepark 'De Puttery' ligt een klein losloopgebied. Er zijn twee schattige paadjes met bomen aan weerskanten; die moet je niet missen. Wandel ook verder het bos in, op 2 kilometer ligt ook een klein heidegebied.

Het bos is gevarieerd: via de ene kant ga je naar kleine loofbomen en aan de andere kant staan verschillende soorten dennen- en sparrenbomen.

Op korte loopafstand van het huisje liggen:

- De bostoren vanwaar je uitzicht hebt over de bomen;

- De heide;

- Het zwaartepunt van Nederland;

- De Kolk; een mysterieus gat in de grond dat ongeveer 10 meter lager ligt dan het omringende landschap;

- Landgoed Schovenhorst met een bomentuin en een brasserie, voor een lekkere kop koffie of lunch.

Ook op  (langere) loop- of fietsafstand van het huisje :

- Het Solsche Gat; een grote leemkuil. Volgens een oude legende stond op de plek van het Solsche Gat eens een klooster, die door de aarde is 'verzwolgen'.

- Garderen voor een lekker ijsje of drankje;

- En als je durft ;-): de heide van Bergsham - een groep grafheuvels. In de overlevering is het al eeuwenlang een plek waar spoken en heidense goden rondwaren.

Dorpjes, winkels en uitjes

Vanuit het huisje ben je met de fiets in 12 minuten en met de auto in 8 minuten in het centrum van Putten. Putten is een klein gezellig dorp met leuke restaurants. Andere leuke dorpen in de omgeving zijn Ermelo en Harderwijk. Hier zijn fietsen en e-bikes te huur. In de omgeving zijn ook quads te huren.

Er zijn meertjes en stranden in de buurt en in 'Bospad Putten' (een subtropisch zwembad) kun je dichtbij het huisje zwemmen. Gezinnen met kinderen kunnen naar:

- Het klimbos in Garderen;

- Het speelpark en maïsdoolhof in Voorthuizen;

- Julianatoren in Apeldoorn.

Voor alle seizoenen

Het bos is mooi in alle seizoenen. In de lente is het fris groen, met vroeg in de lente bloesem, in mei staan de rododendrons in bloei en in juni het vingerhoedskruid. In de zomer zorgt het bos voor verkoeling. In de herfst, net voordat de blaadjes vallen, hebben de loofbomen de mooie warme gele en rode tinten. In de winter is het bos, als je geluk hebt, sprookjesachtig wit van de sneeuw of mysterieus door de mist. Soms kun je in het bos ijshaar zien; dit zijn ijskristallen die door de nachtvorst uit oude takken lijken getrokken als... ijshaar!

Meer tips ín het huisje

Tijdens onze klusperiode zijn we er vaak ook zelf op uit gegaan. Dat waren veel wandelingen (de foto's op deze website hebben we zelf gemaakt) en af en toe een bezoek aan een dorpje of restaurant. Bovenstaande activiteiten komen dus uit onze eigen ervaringen. En er is meer; onze andere tips liggen in het huisje voor je klaar.